Velkommen til

Welcome to

TEGNESERIEMUSEET I DANMARK

THE COMICS MUSEUM
IN DENMARK

TEGNESERIEKULTUR

Home

Emneindex

Butik

Tegneseriemuseet DK

Postbox

Fra museets Arkiv

Redaktør

Wall of Fame

Museet
2010

Museumstjeneste

Divus' museum

Tegneseriehistorie DK

Tegneseriefotos DK

Biografier DK

Galleri DK

-

Tegneseriepuljen

wpe2F.jpg (8569 bytes)

 Film & tegneserier

Tegneseriemuseer

 

Bemærk: Dette websted opdateres ikke.
Det ophørte officielt ved indgangen til 2013.
Derfor vil en række links være døde
Men nu ligger det her som et historisk
dokument, hvor en stor del af indholdet
stadig har relevans.

 

DANSKE
TEGNESERIESKABERE

DANISH
COMICS ARTIST

SØREN MOSDAL

http://anport.com/sm/

 

Søren G: Mosdal (f.1972), dansk tegneserietegner og avisillustrator, rykkede i 1993 ind i tegnestuen Fort Kox og blev i 1995 færdig med en uddannelse på Billedskolen i København.
I 1994 bidrog han med tegneserier til Bobler , Achtung og Fahrenheit.  Siden har han leveret flere bidrag til tegneseriemagasinet Fahrenheit, men ellers har han demonstreret sin kunnen som tegneserisskaber i soloudgivelser.

Hans Drone #1-3., blev udgivet af Debaser 1997-1998 og i 2000 samlet i Gash, udgivet af forlaget  Slab-O-Concrete i Brighton.
I 1999 udgav Debaser hans Der Hundegott Book One, og i 2000 debuterede han sammen med Jacob Ørsted på fransk med Feuerwerk udgivet af forlaget Amok.

Året efter fulgte Fantômes - oprindeligt trykt i Drone #3 - på samme forlag. 
Også er par antologier har Mosdal deltaget i. I 2000 medvirkede han i den tysksprogede Krautsalat, hvor han sammen med 5 danske kolleger gav sit bud på nationale særpræg, nationale forskelle og nationale fordomme.
Og i 2003 deltog han i et dansk udstillingsfremstød i Paris om nye danske tegneserier med antologien Blæk som synligt minde om udstillingen.
Tegneserien er en vigtig udtryksform for Søren Mosdal, men indtil videre har hovedparten af hans professionelle produktion været illustrationsopgaver, bl.a. for Carsten Jessen og Morten Sabroe i dagbladet Politiken. Man må i den forbindelse konstatere, at Mosdals kantede tegnestil er som skabt til disse to skribenters kantede, provokerende og irriterende indfaldsvinkel til omverdenen.
Søren Mosdal har stadig arbejdsplads i Fort Kox, som han siden 1993 har delt med andre illustratorer og tegneserieskabere, bl.a. Henry Sørensen, Michael Wettendorff, Ian Ibæk Møller og Simon Bukhave.

Blot hedder dette studio nu Tegnestuen Debaser (eller Detblaeser). 

18-05-2010